Menu yg amat simple tp sedap sgt lagilagi kalu sejuk. Sampai masuk perut pun sejuk sangat.
Ni nak share cara nak buat sagu tu:
Mula korang basuh, sambilkan panaskan air sampai mendidih, bila dah mendidih masukkan sagu td. Rebus sampai sagu tu kembang, kembang tu bermaksud sagu tu semakin jernih, warna putih yg asal tu semakin mengecil. Bila dh cukup masak, tutup api dlu biarkan sejuk dalam 5minit. Pastu leh la amik, letakkan dlm tapis cucur kt air. Sampai semua kanjikanji tu bersih. Masukkan dalam acuan. Sejukkan dalam peti ais.
Untuk kuah:
Kita perlukan santan dan gula melaka je. Kalu nak diet, guna lah fresh milk!!!
Selamat mencuba!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Kali ni berbaloi ke Melaka !
18 hours ago
0 comments:
Post a Comment