Friday, July 1, 2011

Resepi Puding Kastad.

Untuk puding :

1 cawan tepung kastad
5 cawan air
10 sudu besar gula
3 sudu besar koko (ikut suka, kalau nak pahit tambah lagi)

Kacau dulu sebelum letak atas api, bagi sebati tak berketulketul. Pastu br masak atas api sederhana sampai berkilat dan likat. Bleh angkat, sejukkan dan masuk dalam bekas.

Untuk kuah kastad:

2 tin susu cair
1 tin air
3 sudu besar tepung kastad

Kacau sebati baru masak atas api sampai berkilat. Leh angkat sejukkan dan makan.

Nak sedap lagi, makan bersama jagung krim dan buahbuahan campur.

Selamat mencuba!

*ni resepi bonda, kalu ada resepi yg lain leh la share*


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments:

Post a Comment

 

ChErItA kHeSaH kHaMi Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template