Thursday, September 19, 2013

Taman Botani, Putrajaya

 
 
mula-mula muka exited je si NMR tu, lama2 dia tak larat nak kayuh dah, kami plak tak larat nak tunggu lambat sangat :)
 
 
 Minggu cuti panjang sempena Hari Malaysia kami manfaatkan di Putrajaya. Plan asalnya nak balik Kedah, Tapi wan ada hal yang tak boleh dielakkan, terpaksa batalk balik kampong. Tak apalak anak-anak., Kita masih boleh beronggeng di sini. Kebetulan macam-macam aktiviti minggu ni di Putrajaya, Ada pertandingan Bunga Api, Ada festival Kucing 2013 dan ada Pameran Monster and Dinosour. Tak lupa gak ada Tayangan 6D.
Jadi bermula pagi Sabtu kami bangun awal pagi bersarapan di Warung Bunian, pastu NMR sibuk nak kayuh basikal kat Taman Botani. Kami turutkan je, Padahal NMR bukan reti kayuh basikal lagi. Takde basikal pun kat rumah, Aku ada beli dulu tapi NMR tak minat pun nak kayuh. Sampai la dia besar dari basikal tu. Aku jual je terus!
Kat Taman Botani sewa basikal murah je, mulanya amik 3 basikal dan baby carrier. Bila nak amik basikal mamat tu kata MMR kecil sangat nak guna carrier tu, dia takut apa2 terjadi. Terpaksa cancel 1 basikal. Tapi tak pa, nanti boleh refund balik. Tetiba NMR plak tak nak kayuh basikal. Memang tak larat la sebab kawasan besar. Aku tengok pun tak larat., Tinggal 1 basikal yang boleh bawa orang kat belakang. Wan ngan NMR je yang ronda Taman Botani akhirnya.
Tengok anak-anak ceria paling seronok. Berpeluh2 dua beranak tu ronda Taman Botani. Wan kata sepatutnya aku yang kayuh kata nak kurus. Tapi ada sebab yang tak dapat dielakkan. Next time aku memang nak kayuh basikal puas2 kat sana.
 

0 comments:

Post a Comment

 

ChErItA kHeSaH kHaMi Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template